Reacties van nabestaanden

Reacties van nabestaanden, beleving en ervaringen van klanten van Belvon. maar ook van hen die niet wisten dat er zoveel mogelijkheden waren. Hadden we maar geweten dat..

In de gesprekken die ik heb in mijn relaties, vraag ik regelmatig naar de ervaringen met de uitvaart die ze gehad hebben. Soms beginnen mensen zelf over het onderwerp. Hieronder een mix van reactie’s, die ik heb ontvangen.

Monique: ” Vorig jaar november heb ik op het allerlaatste moment besloten het afscheid van mijn vader te laten fotograferen. Nu ben ik de fotografe zo dankbaar voor haar mooie en bijzondere werk. Het is een heftige gebeurtenis in mijn leven waar ik ondanks het verdriet toch graag op terugkijk (het helpt mij).”

Jolanda “Kan heel mooi zijn. Fijn dat de mogelijkheid bestaat voor diegene die er behoefte aan hebben. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Gelukkig dat het kan.Ik had gewild dat ik bijv alleen al een foto had van het bloemstuk bij het overlijden van mijn vader en moeder toentertijd , ik weet gewoon niet meer hoe het eruit zag.”

Dicky: “Heel mooi wel foto’s gemaakt door ons en een nicht maar net dat ene bijzondere moment!

Wendy: ” Ik heb geen fotograaf ingeschakeld. Achteraf had ik wel gewild dat er een camera of een foto was geweest die had vastgelegd wie er allemaal op de uitvaart geweest zijn, want dat vraag ik mezelf wel eens af ” wie zijn er eigenlijk allemaal geweest”

* Cocky “Heel waardevol , ook ik heb foto’s van mijn toen al overleden moeder….nu 7 jaar later heb ik ze nog nooit bekeken maar ik heb ze wel……”

*Annet: “Het is juist heel mooi en waardevol om ook van deze emotionele dag mooie foto’s te hebben. En goed dat je hier je hart in volgt en zo een mooie bijdrage voor, in dit geval dierbaren, kunt leveren.”

* Karin: “Het is zeker voor de nabestaande belangrijk om nog herinneringen aan zo’n beladen dag te hebben. Je leeft al in een roes en er gaat te veel langs je heen. Daarom is het fijn om de foto’s later op je gemak te kunnen bekijken.”

Jenny: “ik wist ook niet wat ik ervan verwachtte, maar het was erg mooi , bijzonder, !!!”

*  Mijn tante vroeg me na de uitvaart: Yvonne, heb je eigenlijk wel foto’s kunnen maken? Ik heb je niet    gezien…

* Mijn nichtje: “Ik heb je ook niet gezien tijdens de uitvaart!”

Drea: “Het is heel bijzonder om daar foto’s van te hebben….”

Marrie “Ach bestond dat 19 jaar geleden ook maar…