Ik ben Yvonne van den Hatert, 49 jaar geleden geboren in Lienden (Gelderland), 26 jaar gelukkig getrouwd met Berry, wij hebben 2 fantastische dochters.

In mijn vroegere jaren heb ik in de verzorging gewerkt, kinderen gekregen, daarna uit het arbeidsproces geweest om thuis te kunnen zijn bij de kinderen. Daarna ben ik in de detailhandel gaan werken en ben ik mijn eigen winkel begonnen. Nu heeft de uitvaartbranche mijn hart gestolen. Het geeft mij voldoening om te zien dat mijn bijdrage, als afscheidsfotograaf of wanneer men bij mij gedenkartikelen komt uitzoeken, nabestaanden helpt bij de rouwverwerking.

Vanaf mei 2018 heb ik mijn studie als verzorgende VIG-3 weer opgepakt en werk momenteel bij dementerende oudere in een kleinschalig wonen project. Ik hoop eind maart 2019 mijn studie te hebben afgerond.

Daarnaast volg ik nu een studie voor stervensbegeleiding en hoop deze studie begin 2020 af te ronden. 

 

 

Lees hieronder het uitgebreide verhaal hoe Belvon tot stand is gekomen.

 

Het allereerste begin van Belvon

In 2003 ben ik mijn eigen onderneming gestart waarbij sieraden steeds een grote rol hebben gespeeld. Sinds 2011 hebben sieraden met een persoonlijke betekenis mijn voorkeur gekregen, daarom ben ik sieraden met een vingerafdruk en as-sieraden gaan verkopen. Het persoonlijke contact en luisteren naar jouw wensen, is heel mooi en waardevol om te mogen doen. Later, begin 2013, heb ik een uitvaartbeurs georganiseerd (toen fotografeerde ik nog niet). Op de beurs kwam ik in contact met  een fotograaf die uitvaarten fotografeerde, dit voelde voor mij heel bijzonder.
In 2014 heb ik “mijn leven” geïntroduceerd. Dit is het vastleggen van herinneringen of de levensloop in boekvorm. Ik combineer foto’s met tekst en leg dit op een warme, liefdevolle wijze vast. Ik kan gebruik maken van bestaande foto’s maar kan ook zelf de foto’s verzorgen.

Je kunt dit boek laten maken als er bijvoorbeeld sprake is van een vroegtijdig overlijden. Het boek zal ervoor zorgen dat jouw kinderen en kleinkinderen zich jou blijven herinneren zoals je was als kind, puber, volwassene, ouder of zelfs als opa of oma. Aan de hand van dit boek komen gesprekken op gang en blijft de herinnering levend en gedetailleerder.

​Zoals je leest is emotie een soort rode draad in mijn leven en ben ik enorm dankbaar dat ik mijn talenten mag gebruiken om dit om te zetten in het aanbieden van prachtige gedenksieraden en fotografie, om andere mensen een beetje te mogen helpen bij de verwerking van het verdriet. De dankbaarheid, die je naderhand ontvangt van nabestaanden, is mijn motivatie en drijfveer waar ik mijn energie uithaal en waar ik het allemaal voor doe. Ik ga de moeilijke vragen of momenten niet uit de weg, waarom niet praten over het afscheid en de dood, het hoort bij het leven en zo blijven de nabestaanden niet met vragen achter.

Privacy vind ik heel belangrijk, daarom zijn alle foto’s veilig bij mij! De foto’s en digitale bestanden worden niet via internet verzonden. Alles wordt door aangeleverd op een mooie usb-stick in een mooi doosje.

Berry, mijn man heeft mijn passie voor fotografie overgenomen waardoor wij nu samen fotograferen. Naast de fotografie heeft hij een fulltime baan. Hierdoor kan hij wat minder tijd besteden om opdrachten aan te nemen. Ik ben daarom ook meestal de contactpersoon en de fotograaf bij uitvaarten. Maar indien gewenst, zal hij bij opdrachten, mij de ondersteuning bieden die nodig is om een waardevolle reportage te verzorgen.